Parcurs profesional

Parcursul in ortodontie in Romania incepe in primul rand cu admiterea si finalizarea stagiului de rezidentiat adica pregatirea de specialitate in "Ortodontie si Ortopedie Dento-Maxilara" in cadrul Universitatii de Medicina Carol Davila. Acestia sunt anii introductivi si pregatitori in sfera profesionala absolut necesari in vederea obtinerii diplomei care certifica statutul de medic ortodont cu dreptul si pregatirea necesara sa profesezi in mediul medical. La finalizarea studiilor mele am simtit ca trebuie sa cunosc ortodontia practicata la cel mai inalt nivel in germania si am urmat o specializare care mi-a adus multa incredere ca orice plan de tratament porneste de la un diagnostic corect. Odata ce ai inteles care este cauza anomaliei stii ce ai de facut pentru a conduce pacientul spre un tratament corect si benefic atat din punct de vedere estetic cat si functional. Tot ceea ce am studiat in Germania am adus aici atat prin cunoastere cat si prin aparatura folosita in ortodontie aplicata copiilor cu varste cuprinse intre 8-12ani. Aceste dispozitive mobile rezolva la nivelul oaselor maxilare anomalii mai greu tratabile ulterior ca adult. Intoarcerea mea din Germania a coincis cu momentul in care am decis sa pornesc in parcursul meu ortodontic alaturi de colega mea, cea care a adus bazele ortodontiei fixe Damon din America si a pus in practica metoda cea mai moderna a ortodontiei fixe cu bracketi autoligaturanti. Impreuna am inteles ca formand o echipa ce se sustine si sustine progresul putem contribui la siguranta si multumirea pacientului.

Galerie

Ce oferim noi pacientului?

De-a lungul anilor am invatat ca un pacient ajunge intr-un cabinet de ortodontie fie impins de o problema functionala, aceea de a nu putea efectua o masticatie corecta sau de nemultumirea data de un zambet care nu straluceste. In oricare din cazuri pacientul are nevoie sa stie ca este pe maini bune si sa inteleaga ca tot demersul si toata munca depusa atat de medic cat si de pacient este pentru a-i asigura binele cel mai inalt pentru ca in final dintr-un zambet stanjenit sa poata pleca cu un zambet fericit. In acest sens in functie de varsta si de starea dentara promovam aparate dentare mobile la copii si aparatul autoligaturant damon pentru tineri si adulti.

Care este scopul nostru?

Scopul echipei noastre este de a presta servicii de calitate si de a duce manoperele ortodontice la cel mai inalt nivel de profesionalism. In acest sens toti pacientii cu probleme ortodontice sa-si poata recapata estetica, masticatia si increderea in sine echipa noastra punand la dispozitie tehnici moderne de tratament ce permit vindecarea cu sacrificiu biologic minim. Prin aceste tehnici moderne, pacientul poate sa beneficieze de toate avantajele, stiut fiind ca in ultimii 20 de ani s-au facut progrese mari in ceea ce priveste instrumentele si materialele de care poate dispune un medic in tratarea pacientilor. Ortodontia este o specialitate care are ca subiect "frumosul" raportandu-ne la fata, la zambet si totodata la intregul corp uman pentru ca o masticatie corecta participa la sanatatea sistemului digestiv. Atunci cand practici ortodontia ca vocatie stii ca medicina adevarata nu poate avea ca scop decat binele suprem al pacientului.

Ce facem diferit?

Sistemul Damon nu se referă doar la bracketi si arcuri, este un mod cu totul nou de a trata pacienții. Tratamentul tradițional necesită adesea extracția dinților sănătoși pentru a face spațiu. Această abordare este adesea incomodă, durează mai mult și poate lăsa o arcadă mai îngustă și un profil plat. Rezultatele tratamentului Damon sunt zâmbete pline, naturale, cu zece dinți, realizate cu forțe ușoare din punct de vedere biologic și sunt special concepute pentru a îmbunătăți aspectul facial al fiecărui pacient.
Brackeții sunt începutul însă sistemul face diferența între zâmbete.
Sistemul de brackeți auto-ligaturanți elimină nevoia de legături elastice sau metalice.

(stanga) aparat clasic
(dreapta) aparat damon

Cu clapetele Damon se poate trata fără a strânge dintele.
Înalta tehnologie a arcurilor-memorie deplasează dinții mai repede și necesită controale mai puține.
Sistemul Damon propune o nouă abordare clinică, care aliniază dinții și mărește estetica facială fără extracții.
Arcurile tradiționale din partea stângă sunt legate cu elastice, care cauzează frecare și presiune, făcând tratamentul mai lent și mai puțin confortabil. Clapetele Damon utilizează un mecanism de alunecare pentru a ține arcul, ceea ce permite dinților să se miște mai liber, rapid și confortabil.
Bracketii Damon sunt concepuți pentru a fi discreti confortabili și ușor de păstrat curat.
Fără legăturile elastice care atrag și recoltează placă bacteriană, brackeții Damon fac ca igiena dentară să fie ușoară în timpul tratamentului. În plus Sistemul Damon este disponibil în variantă ceramică pentru acei pacienți care au nevoie de estetică.

De ce ne-ar alege pacientul pe noi?

În goana pentru frumusețe ne intrebăm unde sau cum găsim acel cabinet care să ne asigure acea excelență și calitate pe care ne-o dorim?
În materie de sănătate vă puteți ajuta căutând o echipă care prin competență vă poate conduce către acea imagine sănătoasă și frumoasă.
Echipa noastră vă va oferii câteva indicii pentru alege cabinetul dentar în care să credeți. Am adunat aici câteva indicii predictibile si aspecte pe care să le luați ca prioritate și astfel să nu pierdeți nimic din ceea ce înseamnă calitatea vieții:
-Competența profesională înalt calificată
-Tratamentul fără durere
-Timp de tratament scurt
-Dotări moderne
-Urmărirea cazului în timp
-Beneficii garantate
Echipa noastră vă poate asigura tratamente pentru atât pentru estetica dentară cât și pentru prevenirea și menținerea sănătății dentare.

medic ortodont specialist Eliza Lovinescu

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

Propulsat de

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?