Imbunatatirea aspectului fetei si zambetului prin sacrificiul integritatii structurii dentare.

Albire dentara

Albirea este manopera prin care se modifică culoarea dinților apelând la ajutorul substanțelor profesionale aplicate pe suprafața acestora. Culoarea dinților este în general moștenită genetic și este întotdeauna în acord estetic cu culoarea pielii sau a tenului. La tenul deschis culoarea dinților este mai albă, la tenul închis culoarea dinților este mai galbenă.

Fatete

Fațetele dentare sunt construcții protetice de finețe ridicată care au rolul de a masca defectele dentare de profunzime minimă anume tulburări de culoare ale dinților, devieri mici de la alinierea corectă, spații inestetice între dinți sau nepotrivire de forma între dinții omologi. Pentru a fi realizate necesită o preparație prin șlefuirea unor părți limitate de suprafata dentară. Din acest motiv nu pot fi folosite pentru rezolvarea tulburărilor mari de poziție a dinților, edentațiilor, distrucțiilor de orice formă a suprafețelor dentare .

Incrustatii

Incrustațiile sunt refaceri protetice adresate pierderilor de substanță dentară la nivelul dintelui din zona laterală. Condiția necesară pentru a fi indicate este ca dintele să fie în stare de vitalitate, volumul înlocuit să nu depășească 50 la sută din volumul coronar.

Coroane si punti

Coroanele dentare sunt construcții protetice care refac defecte mari ale dinților. Pierderile de substanță dentară sănătoasă trebuie să fie importante pentru ca indicația de elecție să fie coroana dentară și anume putem enumera dinți devitalizati, obturații coronare care depășesc 50 la sută din volumul coronar, fracturi coronare și radiculare.

Albirea este manopera prin care se modifică culoarea dinților apelând la ajutorul substanțelor profesionale aplicate pe suprafața acestora. Culoarea dinților este în general moștenită genetic și este întotdeauna în acord estetic cu culoarea pielii sau a tenului. La tenul deschis culoarea dinților este mai albă, la tenul închis culoarea dinților este mai galbenă. Culoarea naturala a dinților se poate modifica prin impregnarea smaltului în timp cu diverși coloranți din alimentație băuturi si fum de țigară datorită faptului că smaltul nu este o structură compactă ca o sticlă ci prezintă multe șanțuri și fisuri microscopice.
În aceste fisuri se depun coloranții care le modifică culoarea.
Tratamentul de albire dentară reprezintă de fapt o curățare profundă a acestor microfisuri.
Fațetele dentare sunt construcții protetice de finețe ridicată care au rolul de a masca defectele dentare de profunzime minimă anume tulburări de culoare ale dinților, devieri mici de la alinierea corectă, spații inestetice între dinți sau nepotrivire de forma între dinții omologi.
Pentru a fi realizate necesită o preparație prin șlefuirea unor părți limitate de suprafata dentară.
Din acest motiv nu pot fi folosite pentru rezolvarea tulburărilor mari de poziție a dinților, edentațiilor, distrucțiilor de orice formă a suprafețelor dentare .
Pentru a putea fi aplicate, dinții trebuie să fie in cele mai multe cazuri indemni fără pierdere de substanță fără obturații vechi, în stare de vitalitate și cu sistem parodontal sănătos.
Indicațiile fațetelor dentare sunt limitate realizarea fiind o manoperă de finețe și necesită o tehnică și o pregătire profesională superioara a medicului și tehnicianului. Tehnicile utilizate în cadrul cabinetului nostru se bazează pe o simulare a aspectului facial final al fațetelor prin tehnica mok-up, pe un model individual al pacientului realizându-se o simulare a aspectului finala al arcadelor dentare cu fațetele dentare. Numai după ce acest aspect este acceptat și văzut de pacienți se trece la realizarea efectivă a manoperelor premergătoare realizării fațetelor.
Aplicarea lor se face prin cimentare. Pacientul purtător de fațete trebuie să se prezinte anual în cabinetul stomatologic pentru controlul retenției, adaptării și integrității fațetelor. Necontrolate pot produce afecțiuni ale gingiilor și a dinților.

Incrustațiile sunt refaceri protetice adresate pierderilor de substanță dentară la nivelul dintelui din zona laterală. Condiția necesară pentru a fi indicate este ca dintele să fie în stare de vitalitate, volumul înlocuit să nu depășească 50 la sută din volumul coronar. Indicația de elecție este dintele lateral în special molari cu carii ocluzale mari dar cu vitalitate păstrată și în același timp necesitatea obținerii unei refaceri cu abraziune minimă. De exemplu la pacienți care au fost purtători de aparate ortodontice este bine cunoscut faptul că menținerea în timp a rezultatului ortodontic este absolut dependent de menținerea unor relații de ocluzie cat mai stabile în zona laterală. Din acest motiv pacienții adulți care au purtat aparate ortodontice și au leziuni coronare la dinții laterali este imperios necesar ca refacerea coronara să fie prin incrustatii ceramice. Aplicarea lor se face prin cimentare, controlul anual al retenției, adaptări și integrității fiind absolut necesare pentru o durată de viață cat mai lungă.

Coroanele dentare sunt construcții protetice care refac defecte mari ale dinților. Pierderile de substanță dentară sănătoasă trebuie să fie importante pentru ca indicația de elecție să fie coroana dentară și anume putem enumera dinți devitalizati, obturații coronare care depășesc 50 la sută din volumul coronar, fracturi coronare și radiculare.
Tehnicile moderne ne permit azi realizarea de coroane dentare care pot să imite perfect un dinte natural . Cele mai estetice coroane sunt coroanele integral ceramice indicate pentru refaceri în zona frontală având un aspect identic cu dinții naturali dar nu au rezistență mare și deci nu pot fi utilizate decât în anumite cazuri în zonele laterale de masticație.
Coroanele de ceramică au aspectul estetic cel mai apropiat de dinte dar pentru o rezistență mare sunt indicate coroanele de zirconiu cu ceramica a caror estetica este mai redusă dar au rezistență suficientă pentru zona laterală .Ele sunt de elecție pentru zona laterală. Coroanele de zirconiu integral sunt cele mai rezistente coroane dentare, estetica acestora este mai redusă și se indică din acest motiv numai pentru zona laterală .
Toate tipurile de coroane prezentate sunt realizate în cabinetul nostru prin tehnici asistate de calculator Intrând în categoria de coroane frezate digital.
Acest lucru le conferă o precizie superioară la adaptarea pe dintele pacientului, rezistență superioară si design anatomic controlat.
 Punțile dentare sunt refaceri protetice care refac integritatea arcadelor dentare în cazul lipsei prin extracție sau anodontie a unei sau mai multor unități dentare. Altfel spus dacă avem în ansamblul arcadei unul sau mai mulți dinți lipsă aceste piese protetice pot înlocui lipsa respectivă și refac integritatea arcadei. Ele sunt indicatii de elecție pentru orice situație de lipsă dentară în care există un dinte natural viabil, rezistent în spate așa numitele edentații neterminale.
 Refacerea pierderilor dentare prin punți protetice asigură stabilitate și rezistență mare în timp putând rămâne pe arcade până la 10-15 ani dacă sunt corect executate și întreținute. Tehnicile moderne ne permit realizarea de punți frezate cu ajutorul sistemului cad-cam din materiale fizionomice precum ceramică zirconiu sau din metal chrome-nichel-Titan, indicația uneia sau alteia din acestea fiind în funcție de spațiul dintre dinții limitanți. Pentru spații mici zirconiu-ceramică pentru spații mari Titan. Este bine de precizat că în momentul actual este indicat ca materialele utilizate pentru orice refacere să fie biocompatibile pentru țesuturile înconjurătoare. Astfel trebuie evitate metalele neprețioase chrome nichel cupru care au potențial de proliferare malignă asupra țesutului cu care intră în contact .Cele mai prietenoase materiale în protetica sunt titanul, zirconiul si ceramica.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

Propulsat de

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?